- Brezplačna dostava za naročila nad 75 €
- Domača stran
- ContentHub Topic
V pari kuhana živila vsebujejo več vitalnih snovi
Prednost za vaše zdravje
Znanstveniki s priznanih univerz Gießen in Koblenz/Landau so s svojimi raziskavami dokazali dragocene prednosti kuhanja v pari v primerjavi z običajnimi metodami – za zagotovljeno več vitalnih snovi v vaši prehrani.
Skoraj ni vitamina, ki bi izpolnjeval toliko pomembnih funkcij kot vitamin C; slednji med drugim prispeva k normalnemu delovanju vašega imunskega sistema. Če zelenjavo pripravite v parni pečici Miele, se večina vitaminov ohrani – v nasprotju z običajnim kuhanjem v vodi: paprika iz parne pečice vsebuje 25 % več vitamina C, brokoli pa celo 50 % več.
Z uživanjem sadja in zelenjave v surovem stanju telo dobi posebej veliko vitaminov in mineralnih snovi. Z Mielejevo parno pečico lahko svoja živila skuhate in pri tem ohranite njihove pomembne hranilne snovi – paprika, kuhana v pari, namreč vsebuje natanko toliko hranilnih snovi kot surova paprika. Za primerjavo: v vodi kuhana paprika vsebuje približno 45 % manj hranilnih snovi.
Videz, vonj, okus in konsistenca: štiri merila, ki so odločilna za jedilno kakovost vseh živil. V laboratorijskih testih se ta merila ocenijo z znanstvenim sistemom točkovanja in rezultat je bil več kot jasen: kuhanje v pari je najbolj okusen in zdrav način priprave živil, ne glede na to, ali so sveža ali zamrznjena. V pari tudi riba ohrani svojo strukturo, videz in prepoznavni okus – nedvoumen znak za senzorično superiornost naših parnih pečic.
Oprema je odvisna od modela. Slike so zgolj primeri in služijo pojasnilu
- Pridržujemo si pravico do tehničnih sprememb. Ne prevzemamo odgovornosti za pravilnost navedenih podatkov.