Tvorba vodnih kapljic je načeloma posledica kondenzacije zračne vlage na najhladnejših mestih hladilnika: v območju predalov PerfectFresh Pro ali PerfectFresh Active je hrbtna stena predalov najhladnejša površina.
Če se vam zdi, da se je ustvarilo preveč kondenzata in da to lahko negativno vpliva na živila, postopajte na naslednji način:
Kondenzat obrišite s krpo.
Odprite pokrov predala, tako da izberete položaj nepovišane zračne vlažnosti (= ena kapljica).
Pri predalu PerfectFresh Active izklopite vlažilnik.
Če se vam čez nekaj časa zdi, da se še vedno ustvarja preveč kondenzata in da to lahko še naprej negativno vpliva na živila, imate naslednje možnosti:
V predal vložite rešetko ali podoben pripomoček, da živila niso v stiku z vlago.
Zvišajte temperaturo v območju PerfectFresh Pro ali PerfectFresh Active v majhnih korakih, dokler ne dosežete boljšega rezultata, glejte navodila za uporabo.
Preverite tudi, ali je pokrov predala še vedno v položaju nepovišane zračne vlažnosti (= ena kapljica).
Če je predal čezmerno napolnjen, se lahko ob njegovem zapiranju položaj pokrova ponevedoma spremeni in tako zapre.
Pri polnjenju predala pazite, da se živila od spodaj ne dotikajo pokrova.