Nastavili ste previsoko temperaturo.
Nastavitev temperature znižajte za 10–20 °C in podaljšajte čas peke.
Živilo je na površini neenakomerno porjavelo.
Nastavitev temperature znižajte za 10–20 °C in podaljšajte čas peke.
Uporabite nivo vstavljanja, ki je skladno s tabelo priprave najprimernejši za izbrano živilo in način delovanja. Tabelo priprave najdete v zvezku „Napotki za uporabo“ ali navodilih za uporabo.
Predvsem pecivo z občutljivo površino, kot so kolači s kislo smetano ali skuto, zaradi kroženja zraka pri načinu Vroč zrak neenakomerno porjavi. V tem primeru raje uporabite način delovanja „Zgornje/spodnje gretje“.
Pri tej težavi ne uporabljajte več funkcije hitrega segrevanja. Tako predvsem pri občutljivem drobnem pecivu, kot so piškoti, dosežete enakomeren rezultat priprave.
Dele opreme, ki jih ne potrebujete, vzemite iz pečice. Iz pečice vzemite tudi maščobni filter, saj ta ovira pot zraka. Maščobni filter uporabljajte samo za pečenje na žaru in pečenje mesa.
Naslednje korake izvedite šele, ko se pečica popolnoma ohladi.
Preverite, ali so vrata pravilno nameščena v tečaje in ali je zapora v pravilnem položaju. Poleg tega preverite, ali je tesnilo povsod optimalno nameščeno. Dodatne napotke za to najdete v navodilih za uporabo. Vratno tesnilo lahko zaradi maščobnih ostankov postane krhko in se začne trgati. Najbolje, da tesnilo očistite po vsaki uporabi pečice s čisto gobasto krpo, sredstvom za ročno pomivanje posode in toplo vodo ali z vlažno krpo iz mikrovlaken. Na koncu tesnilo obrišite z mehko krpo. Če je vratno tesnilo krhko, razpokano ali močno razvlečeno, se obrnite na servisno službo Miele.